Qershia, fruti i qershorit dhe i verës, është e pasur me shumë vlera ushqyese duke nisur që nga bishtat e deri te lëkura.
Advertisements
Fruti i stinës përmban vitamina të shumta, është shumë e pasur në fibra, flavanoide e antik sidantë që mbrojnë trupin nga radikalet e lira.
Pavarësisht se në të shumtën e rasteve prej qershive hamë vetëm tulin e shijshëm, në fakt harrojmë që bishtat kanë një rëndësi të veçantë për shëndetin e nuk duhet t’i hedhim në kosh.
Advertisements
Në mënyrë të veçantë, çaji që përgatitet me bishtat e qershive, kuron sëm undjet e traktit ur inar dhe eli minon si me ma gji dhim bjet e veshkave.
Bishtat e qershive, në rastin e gurëve apo kristaleve që krijohen në veshka, kanë veti ma gjike. Çaji i përgatitur nga bishtat e qershive parandalon krijimin e gurëve dhe kristaleve.
Si ta përgatitni çajin nga bishtat e qershive?
Pasi i ke pastruar bishtat e qershive, vloji në një tenxhere në të cilën ke hedhur më parë 1-2 gota ujë. Lëre të vlojë për disa minuta dhe pije për disa ditë rresht.
Çajin mund ta pish edhe të ftohtë, 2-3 herë gjatë ditës derisa të ndihesh më mirë.
Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!