Kujdes kur konsumoni mishin e kuq! Shkencëtarët britanikë tregojnë efektet negative që ka

Shkencëtarët britanikë e kanë lidhur konsumimin e çfarëdo forme të mishit të kuq siç janë bifteku, mishi i qengjit apo mishi i derrit, me sëmu ndjet e zemrës.

Advertisements

Hulumtimi i cili është kryer me përafërsisht 20.000 persona ka ardhur në përfundim se konsumuesit e mëdhenj të mishit të procesuar janë më të rrezikuar nga problemet me zemër.

Mishi i procesuar si: suxhuki, sallami apo proshuta janë mishra të cilave u shtohen kemikale për ruajtje nga prishja.

Advertisements

Kjo është një evidencë se mishi i kuq rrit nivelin e disa metabolitëve në gj ak, të cilat lidhen me rrezik më të madh të sëmu ndjeve të zemrës, që është edhe një prej shkaqeve më të mëdha të vdekjeve në botë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP

Artikulli paraprakDy doza nuk mjaftojnë, Pfizer tregon se kur duhet të merrni dozën e tretë për të qenë komplet të sigurt
Artikulli tjetërGjest i madh! Këngëtarja e njohur shqiptare bën me shtëpi 12 familje që jetonin në kushte të vështira ekonomike