Studimi/ Vitamina D ul rrezikshmërinë e koronavirusit, flet ekspertja: Ja ushqimet se si mund të përfitohet

Në studion e emisionit “Ftesë në 5”, u fol mbi një studim të publikuar nga një ekspert britanik.

Advertisements

Në studim thuhet se vitamina D në organizëm, ul ndjeshëm rrezikshmërinë e virusit COVID-19. Nutrocionistia, Enkeleida Ferrollari, e ftuar në “Ftesë në 5” tregoi ushqimet që rrisin prezencën e kësaj vitamine “çudibërëse”.

“Burimet se si mund ta përfitojmë vitaminën D janë salmoni, veza, peshqit e yndyrshëm. Nuk kemi mungesë të vezës, kemi mundësi të hamë. Ekspozimi në diell krijon sasi të nevojshme të vitaminës D, kështu që nuk ka mungesë. Mungesa e Vitaminës D është më evidente në vendet nordike, ndërsa te ne dhe pjesën e Mesdheut nuk është problem prezenca e diellit”, tha Enkeleida.

Advertisements

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP

Artikulli paraprakBasha “mund” Ramën, kryeministri humb popullaritetin, ‘Ekonomia’ s’është pika e tij e fortë… si e braktisën ndjekësit edhe në kulmin e ironisë gjate konferencës(FOTOT)
Artikulli tjetërPastrimi rrënjësor i organizmit dhe rënia nga pesha