Nëse doni të merrni një ngjyrë shumë të mirë të trupit dhe të dukeni të bukura nën rrezet e diellit, veçse të ekspozoheni në diell për t’u ngjyrosur, në ndihmë ju vijnë në këto ditë të nxehta, edhe ushqimet.
Advertisements
Ajo çfarë hani është shumë e rëndësishme për fitimin e një ngjyre si çokollatë, ndaj kushtojini vëmendje ushqyerjes.
Uji gjithashtu është një ndë përbërësit e rëndësishëm të organizmit, i cili nuk ju lë të “thaheni”, por hidraton lëkurën tuaj dhe ju bën të dukeni rrezëllitëse.
Advertisements
Për një ngjyrë çokollate, ndiqni këshillat më poshtë:
Hidratim, hidratim, hidratim
Nëse ka diçka që duhet të bëni është kjo. Asnjë sasi hidratuesish nuk ëhstë e mjaftueshme dhe nuk ka asnjë frekuencë lidhur me aplikimin e tepërt, thjesht sigurohuni që lëkura juaj nuk duhet të jetë kurrë e thatë, sepse nëse kjo ndodh sikur edhe një herë të vetme, nuk do të ndalojë më.
Pini shumë ujë
Të qëndroni e hidratuar është thelbësore për shëndetin e mirë të lëkurës suaj, qarkullimin e qelizave dhe gjithçkaje tjetër që lidhet me pasjen e një lëkure me shkëlqim dhe e ndritshme.
Dietë me ngjyrë
Ju mund ta gjeni betakarotenin në të gjitha ushqimet e kuqe, të verdha, portokalli dhe vjollcë. Produktet bimore tipike të verës dhe pranverës, të tilla si kajsia, luleshtrydhet, pjeshkët, domatet, pjepri dhe karota janë të pasura me vitaminë A, e pranishme edhe në perimet me gjethe jeshile të tilla si spinaqi dhe sallata.
Acidi lipoik
I rëndësishëm për të parandaluar dhe luftuar dëmet e radikaleve të lira, acidi lipoik është i pranishëm në disa perime si spinaqi, brokoli dhe patatet. Për më tepër, ai mund të merret si një shtojcë. Likopeni, i cili është i bollshëm në domate, ndihmon për të stimuluar rigjenerimin e kolagjenit dhe të mbajë lëkurën elastike